Det är många som nu funderar kring sina bröllop som planerats till 2020. Oro, sorg, kanske förlorade pengar och känslan av en dröm som naggas i kanten eller gått i kras. Som brudpar kan man få kommentarer som  “folk dör ju, ett bröllop är ju bara att boka om” förvisso, men så känns det ju inte riktigt när man står inför beslutet. Vi lägger mycket tid, kärlek och pengar på att drömma och planera kring våra bröllop. Att få vara ledsen när det inte blir som man tänkt sig är naturligt, även om det finns de som just nu har det värre. Er sorg är er och den får vara där.  Det är lätt att känna att glädjen och gnistan för det planerade bröllopet försvunnit nu när Corona härjar.

Ett tips är att ta beslutet kring ert bröllop. Känslan av oro och eventuell ångest brukar avta när ett beslut väl är taget.

Vad har ni för alternativ för ert bröllop under Coronapandemin?

1. Ska ni genomföra det som planerat men hålla er till Folkhälsomyndighetens rekommendationer? (I skrivandets stund; folksamlingar på max 50 personer, avstånd skall hållas, riskgrupper skall stanna hemma. Vi skall inte resa inom landet. Alla med minsta förkylningssymptom skall stanna hemma. )

2. Ska ni boka om bröllopet pga Corona och i så fall till när?
Ger det er mer ro att flytta fram det ett år eller att hoppas att restriktionerna lättar och hålla det senare i sommar/höst/vinter?

När ni har bestämt er för hur ni skall göra så sörj och älta ett tag om ni behöver det. Nu är inte tiden när ni behöver känna att det är jättekul att ändra ert vackra sommarbröllop till ett vinterbröllop. Eller om ni väljer det, att behöva stryka och ringa återbud till 97% av alla gäster på bröllopet. Det får kännas orättvist, jobbigt och sorgligt.

Hur ska man sedan börja om med planeringen till bröllopet? Jag rekommenderar er att ta en paus, låt allt med bröllopet vila (efter att ni meddelat gäster och leverantörer). Vilan kan vara i veckor eller månader, beroende på till när ni bokat om. När ni sedan börjar om, gör något mysigt tillsammans, skåla in det nya och börja drömma igen.

Jag lovar, när ni väl står där på er dag, så kommer ni få känna glädjen, förväntan och pirret så som alla ska få göra på sin bröllopsdag!

This too shall pass, som man brukar säga. Vi kommer kunna träffas, resa och kramas igen.

Ta hand om er!

Kramar från Karolina och gänget på sweetprintery.se