Leverans på 3-7 arbetsdagar

Kuvert ingår

FAQ

Här finner ni svaren på våra vanligaste frågor

FAQ

KAN MAN BESTÄLLA PROVKORT? VAD GÖR VI OM VÅR TEXT INTE PASSAR I KORTET? KAN MAN ÄNDRA TYPSNITT I ETT KORT? HÄR FINNER NI SVAREN PÅ VÅRA VANLIGASTE FRÅGOR.

Hur beställer jag kort från Sweet Printery?

Bläddra bland våra mallar, välj en favorit, gå in i redigeringsverktyget och lägg in din egen text. Granska. Godkänn och betala. Är du inte redo att bestämma dig direkt så kan du skapa ett konto och lägga din produkt i kundvagnen. Då kan du återkomma och jobba vidare med den vid ett senare tillfälle. För att fortsätta arbeta med din produkt så klickar du på kundvagnen, väljer den produkt du vill arbeta vidare med och klickar “re-edit”.

Hur ska jag göra för att bilderna i fotokorten ska bli bra?

På t.ex våra julkort i vykortsformat så är bilden utfallande, det betyder att den behöver vara lite större än själva kortet för att bilden ska täcka hela eller delar av framsidan. På dessa kort ser man en röd streckad markering. Kortet som ni får hem är bara det innanför den röda markeringen. Bilden som ni lägger in i kortet behöver dock vara större än den röda markeringen, den behöver fylla hela bildrutan. Detta gör ni genom att zooma in bilden med bildverktyget när ni redigerar ert kort. Bilden behöver ha en upplösning på minst 300 DPI för att ha tillräcklig upplösning för tryck. När ni zoomar så anges bildens DPI. Ni kan också rotera bilder som ni lägger in och ni kan dra i den med muspekaren för att få motivet att hamna där ni vill ha det.

Kan man beställa provkort?

Ja, vi skickar provkort från vår bröllopskollektion men inte anpassat med era namn. Maila er adress och vilka kort ni önskar provkort på (max 4 st per kund) till provkort@sweetprintery.se.

Går alla texter att byta ut till mina egna?

De allra flesta texter går att byta ut till era egna. Undantaget gäller böjda eller oregelbundna texter som vi har fått behandla som bilder istället för text. Gå in i redigeringsverktyget på ert utvalda kort för att se vad som går att redigera.

Ingår kuvert i priset?

Ja men så klart! Köper du ett kort som skall skickas med kuvert så ingår ett matchande kuvert. Köper du ett kort utformat som ett vykort så ingår det inte.

Jag vill beställa festprogram med inlaga, hur går det till?

Vid respektive festprogram finns en wordmall för nedladdning. Skriv in era texter i mallen. 
Utforma omslaget, lägg det i varukorgen och betala.
Maila ert ordernummer, den ifyllda mallen och eventuella bilder till order@sweetprintery.se

Inom sju arbetsdagar har ni ett korrektur. Två korrekturvändor ingår i priset. Därefter kostar det 600 kr per korrektur.

Från att vi har fått ett ok på ert korrektur så har ni ert festhäfte inom 3-7 arbetsdagar. Räkna alltid med minimum 14 dagar vid beställning av festprogram med inlaga. Längre leveranstid kan förekomma under högsäsong april-september. Är ni ute i sista minuten är ni välkomna att maila oss för att se om vi har möjlighet att ta fram ert festprogram. Maila till order@sweetprintery.se. 

Wordmallen är ingen garanti för att allt det ni skriver där får plats i ert festprogram, ibland behöver man gå upp i sidantal för att få plats med allt man vill, eller ibland stryka vissa delar. 

Jag vill ha inbjudan i en annan färg eller ett annat typsnitt, är det möjligt?

Möjligtvis, maila oss gärna dina önskemål så ska vi se vad vi kan göra. I bästa fall håller vi på att ta fram kortet i just era färger redan nu, i annat fall kan det vara möjligt att göra om serien efter era önskemål med pris från 1200kr inkl. moms. Ni kommer alltid få en offert med ett fast pris på vad det kostar att anpassa just er serie efter era önskemål. Vissa serier har vi inte möjlighet att anpassa men fråga oss gärna!

Våra namn och text får inte plats på kortet, varför då?

Mallarna är skapade av grafiska designers som har gjort avvägningen om hur stort eller smått det passar att skriva i korten. Vissa mallar passar inte för allt för långa eller korta namn och texter. Vi hoppas att ni ändå ska finna något kort som passar er. Vill ni ändå ha just ett specifikt kort, där redigeringsverktyget säger att er text inte passar, är ni välkomna att kontakta oss på hello@sweetprintery.se för offert för att anpassa kortet till era namn och texter. Pris från 1200kr.

Går det att få ett korrektur via mail innan ni trycker vårt kort?

Självklart! Skriv att ni önskar ett korrektur i ordermeddelandet vid er beställning. Ni får det skickat till den mail ni angivit vid beställningen. Notera att från vid får ett ok på ert korrektur är leveranstiden 3-7 arbetsdagar. Vill ni göra större ändringar i ert kort efter mottaget korrektur kostar det 600 kr inkl moms per korrekturvända. 

Kan man ändra typsnitt eller textfärg på kortet?

I vissa mallar går det att ändra typsnitt och färg, klicka in i redigeringsverktyget för att se om det går på det kort ni valt. Går det inte och det är något ni vill göra så kostar det från 1200 kr inkl. moms.

Är kuvertfärgerna identiska med färgerna på kortet?

Vi använder flera olika papper till våra kort. Vi använder alltid matchande kuvert till våra kort, de tillverkas i samma papper och av samma leverantör. Färgskillnader mellan papper och kuvert kan finnas om de producerats vid olika tillfällen, men bör vara mycket små. Undantaget är kvistpapper, där det finns skillnader på papper och kuvert, detta för att de tillverkas i olika processer.

Vi ska korrekturläsa vår produkt, vad innebär det?

Att korrekturläsa innebär att ni ska läsa igenom allt i er produkt och leta efter stavfel, formfel och annat som ni vill ändra och som vi kan ha missat. Ni har ansvar för att produkten är som ni önskar den, när ni ger oss ert ok för tryck. Ni känner era texter och er produkt bättre än vad vi gör. Vi tar inte ansvar för stavfel och formfel efter att ni lämnat ert ok. Upptäcker ni något som ni vill ändra, efter att ni mottagit er produkt, så kan ni nyttja vår nöjd-kund-garanti där ni får trycka om produkten till halva priset.

Kan jag välja fritt hur många exemplar jag vill beställa av ett kort?

Ja, men vår minimibeställning ligger på 12 exemplar, därefter kan ni ange exakt antal på kort. Doptavlor och posters kan beställas från 1 ex.

Hur funkar er nöjd-kund-garanti?

Vår nöjd-kund-garanti betyder att om du som kund har stavat fel, kommer på att du vill ha en annan bild, eller av någon annan anledning vill trycka om korten så delar vi på kostnaden för nytryck med er. Vi vill att ni ska vara nöjda mer era trycksaker från oss.

Blir kortet exakt som jag ser det på skärmen?

Färgåtergivningen skiljer sig från skärm till skärm och därför kan man inte räkna med att kortet ser ut exakt som på skärmen. Beställ gärna ett provkort  för att se färgerna i verkligheten. Provkort finns endast för våra bröllopskollektioner.

Hur vet jag om bilden jag valt blir bra i tryck?

För att en bild ska bli fin i tryck så bör den vara skarp, högupplöst och inte för mörk.
För att kontrollera att bilden är skarp nog, kan du som kund dra upp den på din egen dator och zooma in ordentligt, bilden skall vara skarp även i inzoomat läge.
För att kontrollera att bilden är högupplöst kan du som kund lägga in bilden i kortet. I redigeringsverktyget finns ett zoom-reglage som anger DPI på bilden. För att vara högupplöst bör bilden vara minst 300DPI.
Eftersom våra kort trycks på ett matt papper så upplevs färgerna lite dovare, därför är det viktig att bilden inte är för mörk.

Hur spar jag min produkt?

Skapa ett konto hos oss, det går snabbt och kräver bara namn och mailadress. När du sedan är inne i redigeringsverktyget och arbetar med ditt kort så klickar du på “Spara”. Kortet sparas då under “Mitt konto”. Vill du arbeta vidare med produkten så hittar du den i “Mitt konto” under “Sparade projekt”. Vill du redigera kortet igen klickar du på “ändra”.

Vilken tryckteknik använder ni er av?

Digitaltryck.

Kan jag spara favoriter?

Självklart. Klicka in på den produkten du gillar, markera den som “Favorit”, du hittar den sparad på ditt konto.

Vilken typ av papper använder ni?

Vi använder papper av högsta kvalité. Bland annat ett vackert matt, 300 grams obestruket papper som heter Munken Polar. Pappret produceras i Munkedal, norr om Göteborg och är FSC-märkt. Det är kontrollerat för Svanenmärkt tryck och det är certifierat med EU Ecolabel. Vi använder även Scandia 2000 natural white som produceras i Lessebo i Småland.  Lessebo Paper skriver själva på sin hemsida att de producerar det mest klimatvänliga pappret i världen, även det FSC-märkt. 

Bröllopskollektioner

Skirt. Modernt. Bohemiskt. Klassiskt. Grafiskt. Marint. Vintage. Se våra designade inbjudningskort till bröllop.

Kontakta oss

Vi vill alltid bli bättre, berätta för oss vilka kort du saknar, vilka produkter du vill ha eller vad du nu har på hjärtat.

Tips & trix

Hur skrivs en inbjudan? Vad betyder klädkoderna? Det och mer där till hittar du svaren på här.